Vlamkast 53

1792 CR Oudeschild

Tegenover de Spar

Neem contact met ons op +31(0)222-310783
Stuur ons een e-mail info@deoudevismarkt.nl
Volg de Oude Vismarkt van Texel op Twitter! Volg de Oude Vismarkt van Texel op Facebook!

Met een groep vis eten op Texel?


Meer
Openingstijden
Ma. tot zaterdag 08:30 tot 18:00 uur.

Vis buitenland

Het assortiment in viswinkel De Oude Vismarkt van Texel bestaat deels uit vissoorten uit het buitenland. De Canadese kreeften komen als enige levend binnen, veel producten komen vers binnen en een deel diep gevroren. Onderstaand assortiment vis kunnen we niet elke dag bieden. De verschillende vissoorten zijn wel altijd te bestellen.


Botervis (bijvangst van de tonijn)
Leefgebied:  Atlantische Oceaan, nabij Zuid-Afrika.
Uiterlijke kenmerken: Een langgerekte, slangachtige vis met een slijmerige huid. De botervis is grijsbruin, waarbij de rug iets donkerder is.
Lengte: Ca. 200 cm.
Gewicht: Tot 60 kilo.
Voedsel: Garnalen, pissebedden, wormen en slakken.
Bereidingswijze: Bakken, grillen en roken.

Forel
Leefgebied: Van oorsprong in Europa en Azië, ook uitgezet in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australië.
Uiterlijke kenmerken: Een zilveren kleur met zwarte vlekjes.
Lengte: 25 cm.
Gewicht: 400 gram.
Voedsel: Insecten.
Bereidingswijze: Bakken, stoven, koken, pocheren en grillen.

Inktvis
Leefgebied: In alle wereldzeeën.
Uiterlijke kenmerken: Een lang lichaam voorzien van acht tentakels met zuignappen.
Lengte: Divers.
Gewicht: Divers.
Voedsel: Vis, krabben, kreeften en weekdieren.
Bereidingswijze: Bakken, frituren, koken en grillen.

Red Snapper
Leefgebied: De Atlantische Oceaan.
Uiterlijke kenmerken: De vis heeft een rood, ovalen lichaam.
Lengte:  50-180 cm.
Gewicht: Divers.
Voedsel: Vis, kevers, slakken, platwormen, bloedzuigers en andere ongewervelde dieren.
Bereidingswijze: Bakken is het lekkerst. De vis moet 10-12 minuten bakken, afhankelijk van de dikte. Red Snapper is ook zeer geschikt voor de barbecue.

Tonijn
Leefgebied: De Atlantische Oceaan, De Grote Oceaan en de Middellandse zee.
Uiterlijke kenmerken: De tonijn heeft twee rugvinnen. Het vlees van de tonijn is roze.
Lengte: Divers, afhankelijk van de soort tonijn.
Gewicht: Divers, afhankelijk van de soort tonijn.
Voedsel: Haring, makreel, inktvis, zandspiering en kwallen.
Bereidingswijze: Rauw, bakken en grillen.

Victoriabaars
Leefgebied: In Afrikaanse wateren, met name in het Victoriameer.
Uiterlijke kenmerken: De victoriabaars is zilver met een blauwe glans. De buitenring van de ogen is heldergeel.
Lengte: Ca. 80 cm.
Gewicht: Ca 20 kilo.
Voedsel: Vis, kreeftachtige en insecten.
Bereidingswijze: Bakken, grillen en stoven.

Zwaardvis
Leefgebied: De Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan, de Indische Oceaan en de Middellandse Zee.
Uiterlijke kenmerken: Een zilverkleurige vis, met een donkere rug en grote rugvin. Het meest opvallen is de zwaardvormige uitstulping net boven de bek.
Lengte: Ca. 200 cm.
Gewicht: Ca. 200 kilo.
Voedsel: Tonijn en makreel.
Bereidingswijze: Rauw, gegrild of als sushi is deze vis een delicatesse.