Vlamkast 53

1792 CR Oudeschild

Tegenover de Spar

Neem contact met ons op +31(0)222-310783
Stuur ons een e-mail info@deoudevismarkt.nl
Volg de Oude Vismarkt van Texel op Twitter! Volg de Oude Vismarkt van Texel op Facebook!

Met een groep vis eten op Texel?


Meer
Openingstijden
Ma. tot zaterdag 08:30 tot 18:00 uur. Zondag van 10:00 tot 18:00 uur.

Gerookte vis

Naast de verse vis, siert een groot assortiment gerookte vis de toonbank van de viswinkel in Oudeschild. De Oude Vismarkt van Texel kiest ervoor alleen gerookte vis van de allerbeste kwaliteit te verkopen. Vis injecteren met water om het gewichtsverlies bij het roken te compenseren doen onze rookmeesters niet. Ze doen geen concessies aan hun vakmanschap en dat is te proeven. Niet voor niets bestellen onze horecaklanten op Texel vrijwel allemaal de onder eigen label gerookte zalm. Deze ambachtelijk gerookte zalm ligt in verpakkingen van 100 gram in de toonbank. 

Viswinkel De Oude Vismarkt van Texel biedt veel verschillende soorten gerookte vis, maar ook zit er variatie in de manier waarop vis gerookt wordt. Bij warm roken wordt de temperatuur tijdens het roken tot 70 graden Celsius gebracht, waardoor de vis een zachte structuur krijgt. De rooktijd varieert, afhankelijk van de grootte van de vis, van een half uur tot enkele uren. Bij koud roken komt de temperatuur tijdens het roken tot 25 graden Celsius, waardoor een stevige structuur ontstaat. De rooktijd bij koud roken is vele malen langer en kan zelfs enkele dagen duren. Door de verschillende manieren van roken ontstaan heel andere producten.

Haringprimeurtje
Gerookte haringfilet.
 
Kielersprot (warm gerookt)
Sprot per stuk.

Makreel heel (warm gerookt)

Makreelfilet naturel of peper (warm gerookt)

Paling (warm gerookt)
Ambachtelijk gerookte wild gevangen paling en ambachtelijk gerookte palingfilet. Alle paling die De Oude Vismarkt van Texel verkoopt is duurzaam gevangen. Door de uitstekende kwaliteit van de gerookte paling is dit product één van de hardlopers in de viswinkel.

Poon (niet altijd verkrijgbaar)
Gerookte verse poon. Een zeer smakelijke soort gerookte vis.

Schillerlocken 
Gerookte buik van de doornhaai. Het buikvlees wordt in repen gesneden en vervolgens warm gerookt. Schillerlocken is erg populair in IJsland, Duitsland en Scandinavische landen. De smaak van schillerlocken lijkt op de smaak van gerookte paling.
 
Gerookte forel

Gerookte sliptong
(niet altijd verkrijgbaar)
Gerookte sliptong is een klassieker binnen de gerookte vis, zo'n klassieker dat het nog op weinig locaties te krijgen is. Bij viswinkel De Oude Vismarkt van Texel liggen ze wel in de toonbank.

Zalmfilet warm gerookt
Ambachtelijk gerookte zalmfilet.

Zalmsnippers gerookt